Článek, který jsem měl rozepsaný už víc než dva týdny. To to letí... :) A to jsem si myslel, že po DevCampu už bude "klídek" :) Najdete v něm povídání o prázdninách, Beskydech a programátorech a dalším, ale nenajdete v něm nic o letadlech ;)


Začnu tím, jak jsem se vrátil z JUMPu. I když... vrátil? Doma jsem se ohřál asi jen hodinku a už jsem byl v Dědicích na DevCampu - školení programátorů signály.cz. A před JUMPem jsem byl doma podobně dlouho - asi hodinu a půl - cestou z cyklodovolené v Beskydech.

Je vidět, že prázdniny jsem prožíval trochu "poletováním" z jednoho týdne do dalšího. A každý byl svým způsobem originální:

Cyklotýden v Beskydech

Po konferenci, o které jsem psal naposledy, jsem měl "volný týden", po kterém jsme jeli na kola do Prostřední Bečvy. S fajn partou jsme si projeli kousek Beskyd (Malý a Velký Javorník, Radhošť, okolí vodní nádrže Šance a několikrát jsme si vyšlápli kopec na Pustevny), navštívili skanzen a koupaliště v Rožnově :) Mezitím jsme si dokonce stihli zajet i na jednu promoci zpátky do Brna ;)

Zážitky celého sportovního týdne sepsal Radim na svém novém blogu (nebo můj článek tamtéž).

Dva týdny na JUMPu

Po návratu z Beskyd jsem bleskurychle vyměnil špinavé prádlo za čisté, přibalil stan, spacák a karimatku, dal mamce pusu a už jsem seděl v autě směřujícím do Kostelního Vydří. Přestože už jsem byl na JUMPu už několikrát, ani letošní nepřekvapil - byl zase v lecčems jiný než ty předchozí :)

V klanu jsem potkal fajn nové lidi a blíž poznal "staré známé" :) No a hodně velkou změnou byla jedna premiéra - se Silvou jsme totiž byli osloveni, abychom moderovali večerní zpravodajský blok. Postavili jsme se k tomu zodpovědně, i když sem tam jsme si zkusili nějaký ten vtípek. Ale nic moc velkého...

No a přestože to byly dva týdny, zanedlouho bylo i po JUMPu.

Programátorský týden aneb DevCamp 2009

Následovala podobná škatulata jako před JUMPem a zanedlouho jsem se už vítal s ostatními účastníky DevCampu aneb letního programátorského soustředení v Dědicích. Po třech týdnech strávených bez počítače, což je u mě celkem neobvyklé, jsem u něho naopak proseděl valnou většinu dne... :)

Dověděl jsem se hodně zajímavého, poznal další nové lidi... a každý den se pořádně nadlábl! :)

Pozn.: V nejbližších dnech by měl na blogu vývojového týmu vyjít o DevCampu podrobnější článek.

Dolétáno?

Po DevCampu jsem se zase vrátil do Brna a chodím do školy. Snažím se zvládat různé věci, které se mezitím nakupily: návštěvy a setkání, další stěhování ve škole, dozařizování zahraniční stáže v Německu, léčení střevní chřipky a ještě se k tomu snažím neodkládat věci, které se aktuálně objevují, na "potom". Takže mi chvílemi přijde, že jsem ještě pořád "nepřistál"... :)

Asi je to trochu touhou nic důležitého zbytečně neodložit nebo neošulit. Mám zkušenost, že věci, které jsem odložil na "po státnicích", tak se pak všechny nedaly stihnout a musel jsem vybrat jen ty nejdůležitější... a tak doufám, že všechno, než za tři týdny odjedu do Wiesbadenu, stihnu :)