I po Novém roce jsme si ve Wiesbadenu mohli užívat sněhu... proti všem předpovědím, že tady bude sněhu jen málinko, se sníh ve Wiesbadenu drží ještě teď. A začátkem tohoto týdne ještě pár centimetrů napadlo. Jak si tady užíváme sněhu? Měli jsme tu parádní koulovačku a taky jsme si šli zahrát fotbal na zasněžené hřiště :)


Koulovačka!

Koulovačka byla parádní! Jak to vlastně začalo?

Nedělní odpoledne bylo klidné, tak jsem Michalovi nadhodil, že bychom mohli udělat koulovačku... no za hodinku mě ze siesty probudila rána do okna. Michal už čekal venku a chystal si na mě další kouli :)

Rychle jsem se oblékl a venku jsme začali svolávat (koulemi do oken) ostatní. Nakonec se povedlo a koulovačky všech proti všem přímo na parkovišti u kolejí se zúčastnilo asi 10 lidí.

Michal u auta zbaveného sněhu :)

Během koulovačky jsme brali sníh hlavně ze střech okolostojících aut, takže na konci byla skoro všechna auta zbavena většiny sněhu, který na níich ležel :)

Michal a Neives (Michal jí po focení hodil kouli zákeřně do kapuce)

Nerea a Rodrigo

Rodrigo, Nieves a Nerea na konci koulovačky

Koulovačka trvala něco přes hodinu a užili jsme si ji jako malé děti! :) Pro některé to byla vůbec první koulovačka v životě - např. pro Rodriga z Mexika, Renata z Brazília a Neives, Nereu a Javiho ze Španělska

Moc mile mě překvapily hlavně Nieves a Nerea tím, s jakou vervou se do koulovačky pustily. Myslím, že si zaslouží první místo v soutěži o nejlepší vrhačky sněhových koulí za zimu 2009/2010 :)

Další fotky z koulovačky jsou tady.

Alemana na sněhu

Následující neděli svítilo krásně sluníčko, takže jsme vyrazili na hřiště s plánem zahrát si fotbal.

Protože na hřišti ležela souvislá vrstva trochu namrzlého sněhu, nedal se bohužel hrát fotbal, tak jsme začali hrát  hru alemana. Je to zábavná hra, kterou jsme hráli už na podzim, když se nás někdy sešlo málo na fotbal.

Pravidla jsou jednoduchá. Střídavě se přibližnž ze vzdálenosti od penalty střílí na bránu, ve které je jeden z hráčů. Kdykoli dostane gól, ztrácí život (hráli jsme na sedm životů). Pokud jde střela vedle, nebo brankář přímo chytne střelu, která se nedotkla země, jde do brány ten, který střílel a stává se brankářem. Střílet na bránu mohou hráči pouze tehdy, dostanou-li přihrávku vzduchem a míč se nedotkne země.

Pokud některý z hráčů ztratí všechny životy, postaví se doprosřed brány, vystrčí zadek a ostatní na něho střílejí penalty. Pokud se některý z nich trefí, má právo střílet znovu :)

Adán a Aytaç

Adán

Počasí bylo opravdu nádherné!

Společné fotbalové foto

Poslední fotbal za zimní semestr 2009/2010 se opravdu vydařil... :)

Další fotky jsou tady (jak vypadá hřiště bez sněhu můžete vidět na starších fotkách z října).