Na Petrově v sobotu proběhlo tradiční, už devatenácté, Setkání mládeže brněnské diecéze s otcem biskupem Vojtěchem. Na setkání jsem se těšil doufaje, že na něm potkám lidi, které jinak moc často nevídám.


Dopolední HejTiho přednáška, kterou jsem navštívil, byla zajímavým povídáním o signálech, facebooku, ale i o pozitivech a negativech internetu. HejTi hezky vystihl, že stejně jako spousta jiných věcí (např. dynamit) může internet sloužit k dobrým i špatným věcem.

Spousta věcí, se kterými lze internet spojovat (jako jsou třeba rychlost, anonymita, datovost, množství informací...), se dá brát jako pozitivum, ale současně může být každá určitým způsobem i negativem.

Většina přednesených věcí pro mě nebyla žádnou novinkou, přesto pro mě byla přednáška přínosná - HejTi totiž problematiku "internetového hnoje" a našeho pohybování se v něm postavil do trochu jiného světla, než jsem zvyklý.

Během celého dne jsem měl možnost potkávat lidi, které znám díky různým aktivitám a akcím. Asi nejvíc mě potěšilo (a taky pobavilo) setkání s jedním kamarádem a jeho novou dívkou. Nenapadlo by mě, že se ti dva znají, a ani oni nevěděli, že je oba znám. Takže jsme z toho byli všichni tři (doufám, že mile ;)) hodně překvapení - nejvíc asi kamarád :) Už má skoro komplex z toho, že lidi, které zná on, znám často odněkud jinud i já.. :)

Letošní brněnské diecézko pro mě bylo nějakým způsobem ještě víc o vztazích než ta minulá. Prožíval jsem je opravdu jako setkání s velkým S... Někdo si může říct: "Masovka, tam nejedu." Jestli vás ale něco takového bude někdy napadat a bude vás to odrazovat, určitě se tím nedejte ovládnout...

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že to bude stát za to! :)