Včera jsme se s radiem a evulkou vypravili navštívit lucettu do Olomouce. Pravda, motivů bylo více, ale tento byl jeden z hlavních :)


Po páté hodině jsme se "srazili" na hlaváku a naše brněnská výprava byla na nejlepší cestě. Ve vlaku jsme se počastovali novinkami z blízka i z dáli a za hodinku a půl jsme přifrčeli do Olmiku. U žlutý kisny, která nejdřív nechtěla vzít radiovy drobáky, jsme si koupili lístky šalinou (pro domácí tramvají) jsme se přemístili do krásného kostela Panny Marie Sněžné, kde právě začínala studentská mše svatá.

Rozdíl oproti brněnským studentským v kostele u jezuitů byl jednak v tom, že ve schole byla méně zastoupena slabší část populace, ale také nižší teplotou vzduchu. Byla tam prostě pěkná kosa... V Olmiku sice nemají tak šikovné a specializované ohláškáře, jako tady v Brně, přesto se člověk doví vše potřebné.

Po mši jsme se pozdravili a přivítali se známými a poté jsme, s mezizastávkou v aletti, což je obdoba brněnského SC, zamířili (pravda, ne úplně přímou cestou :D) do kostela farního sboru ČCE, kde se měl konat koncert chval se slovenskou skupinou eSPé.

Kdo byl loni na activ8, tak by velkou část skupiny eSPé alespoň od vidění poznal. Většina písní, které včera zazněly, byly původní skladby.

Po skončení chval jsme se rozhodli pokračovat v dobře započatém večeru návštěvou koktejl baru Osa. V dobré náladě jsme ochutnali několik místních "specialit" (někteří z nás dokonce víc, než pouze jednu, že? ;o)) a poté jsme vyrazili k Lucčinu apartmá, které se mělo stát pro tuto noc naším útočištěm.

Protože jsme byli značně vyhládlí, načerpali jsme síly výbornou večeří, kterou Lucka připravila - pokud vás bude někdy zvát na návštěvu, určitě pozvání přijměte, tojí za to! :)

No a pak jsme dál povídali... společný čas plynul velmi rychle. Ani jsme se nenadáli a přiblížil se čas radiova odjezdu. Radio nás opustil brzy, protože mu v sedm začínala v Krpoli škola. My zbylí jsme se uložili na (doslova) pár hodin ke spánku...a poté jsme se s Evčou taky vypravili na cestu zpátky do Brna :) Všichni jsme taky na cestu dostali vynikající svačinku, kterou nám Lucka vlastnoručně pripravila :)

Část fotek ze mše a z koncertu chval už můžete vidět v radiově fotogalerii. Jeho další fotogalerie popisuje následující průběh večera ;o)