Pamatujete, jakým autem jste se vozili, když jste byli malí? Dnešní článek je zřejmě spíše pro ty "dříve narozené"... :-)


Nebudu tady dneska psát o tom, že jsme doma měli (prakticky ještě nedávno) škodovku.. typ 105L ;-) Těch i dnes potkáme na silnicích ještě celkem dost, přestože jich valem ubývá.

Když jsem byl malej, mnohem menší než teď, jezdili jsme doma "trabošem" (alias "Porsche PVC"). Ani nevím, kolik tenkrát stál, naši ho koupili, když jsem byl ještě mimino...

Když jsem pak vyrůstal, pamatuju si, jakej byl pro mě zážitek, když mě vzal můj kmotr (taky měl trabanta) na houby a jeli jsme kousek cesty stovkou! "To jsme to jeli rychle!" říkal jsem si v tenkrát :)

Trabant bylo jedno z prvních aut, kterým jsem měl tu čest jezdit, resp. se vozit. Bohužel jsem ho nikdy neřídil, řídit jsem se začínal učit až na škodovce. Trochu mě to mrzí do dneška... :/

Dalším autem, které jsem znal velmi dobře odmala, byl strejčkův "warbec". Byl o dost prostornější a mám pocit, že byl i rychlejší a silnější. Taťka si ho od strejčka někdy půjčoval na delší jízdy (třeba když jsme jeli na návštěvu k příbuzným až ke Znojmu) a později i v době, kdy už byl trabant častěji nemocný a musel na návštěvu k "panu doktorovi".

Ani Trabant ani Wartburg už dneska na silnici téměř nepotkáte... Člověk potkává auta mnoha různých značek z celého světa, v době mého dětství jich ale bylo mnohem míň. No a dnešní dvě videa mě na chvilku vrátily do dětství... nostalgie :)