Včera jsem byl na zajímavým, což ovšem ještě nevypovídá nic o jeho kvalitě, obědě...
Celkem lehce se nechám vyhecovat k různým věcem a dnešní článek bude o jedné takové zkušenosti.

S Peťou a Hankou, se kterýma jsem se seznámil na Pouti důvěry v Bruselu, jsme se bavili o tom, kam chodí ve štatlu na oběd.

Říkaly, že je to různý, ale že celkem často chodí do bufetu Oáza (Jídelna a prodejna zdravé výživy), kterej je na Slovákově ulici. Vychvalovaly, že tam vaří chutně a dá se tam najíst celkem za levno. Když se navíc zmínily o tom, že tam vaří zdravá vegetariánská(!) jídla, musel jsem se tomu pousmát. Kdo mě zná, tuší... :)

Nemám prakticky nic proti vegetariánům ;o) Ale myslím si, že strava by měla být vyvážená a rozhodně by neměla být ochuzena o maso! :) Nezlobte se, ale šmakoun maso nenahradí..

Takže slovo dalo slovo a sešli jsme se u Oázy. Uvnitř bylo celkem plno, každej jsme si vybrali něco k jídlu a obsadili svůj pultík (v Oáze se jí na stojáka).

 

Na první fotce můžete vidět vlevo moji zeleninovou polévku, vpravo Petinu plněnou papriku s rajskou a knedlíkama.

Věřím, že někdo na jídle bez masa může "ujíždět", ale myslím, že to není nic moc pro mě... :) Zeleninová polívka byla "borščovitá" a nechutnala zle.. jako hlavní chod jsem si ale dal Robi roštěnou s rýží a to mě dost zklamalo. Omáčka byla prakticky bez chuti...

Na druhém obrázku je, kromě dvou polívek, vlevo Hančino jídlo, pak je Hančin jáhlový dezert a moje Robi roštěná s (asi neloupanou) rýží.

Dojem pak trochu napravil jáhlový dezert, ve kterém byly oříšky a rozinky, se šlehačkou.

Rozhodně si nemyslím, že by jídla bez masa musela být špatná! Mám rád kupříkladu palačinky, bramboráky, mamčinu zelovku*... to jsou vynikající jídla, přestože v nich není maso.  Ale... :o)

No a nikoho snad nepřekvapí, že jsem si včera večer musel spravit chuť vynikající domácí jitrničkou!

 

* - nebo například ledový salát s paprikou, rajčaty a mozzarellou ;o)