herblog

herby bloguje už zase z Brna

Archiv Duben 2010

Signály.cz na SV10 (sobota dopoledne)

Další fotoreportáž mapující sobotní dopoledne na Studentském Velehradě 2010 :)

Signály.cz na SV10 (pátek)

Letošní Studenstký Velehrad je jubilejním desátým ročníkem. Pokud jste sem nemohli přijet, v krátké reportáži si můžete prohlédnout alespoň fotky z pátečních příprav stánku signály.cz a prostředí Velehradu.

Zasvěcení: Karmelitáni

Karmelitáni v naší zemi v současné době prosluli zejména díky nakladatelství, ve kterém vydávají duchovní literaturu, ale také šířením kultu Panny Marie a Pražského Jezulátka, které znají díky karmelitánským misionářům lidé na celém světě.

Komunisté vs. křesťanství

Jak to vlastně měli komunisté s křesťany?

Kořeny českého komunismu - doplnění

Po skončení přednášky Kořeny českého komunismu se sešlo několik dotazů a trochu se diskutovalo.Tady jsou poznámky toho, co jsem si stihl zapsat :)

Kořeny českého komunismu

Na diecézním setkání mládeže v Brně jsem si vybral stejnojmennou přednášky PhDr. Stanislava Balíka (t. č. vedoucího Katedry politologie FSS MU) a podobně udělalo asi 70 dalších. Přednáška byla velice zajímavá, takže jsem si pečlivě zapisoval :)

Terry Pratchett - Hrr na ně!

Ze zeměplošského može se zvedla větrná korouhvička a teď najednou každý ví, kam vítr vane. Vynořila se nová země a staré spory. A když se dvě armády vydají na pochod, velitel Elánius z ankh-morporské Hlídky má jen několik hodin na rozřešení zločinu…