Začátem minulého týdne jsem po čtyřech měsících opět na pár dní zavítal do Wiesbadenu, aneb cesta za zříceninami... s bohatou fotodokumentací :)


Pondělí

V pondělí jsem přijel do Frankfurtu a čekal na Michala, než se vrátí z víkendu, který strávil v Amsterdamu. Protože bylo hezky slunečno, zpříjemnil jsem si čekání procházkou kolem Mohanu a udělal pár fotek, které jsou v galerii z prvního dne :)

Odpoledne jsme pak s Michalem vyrazili na procházku zelených vinohradů, které jsou nedaleko kolejí Camp Pieri :) A večer jsme pak chvíli pobyli na barbecue s ostatními Erasmus studenty.

Pozn.: obrázky jsou klikatelné :)

Úterý

Druhý den ráno jsme se vypravili na lodní výlet po Rýnu. Ze začátku jsme museli trochu improvizovat, protože autobus od Camp Pieri měl zpoždění, takže jsme při příjezdu na přestupní zastávku viděli náš další autobus odjíždět a další by jel až za půl hodiny, čímž bychom změškali naši loď. Naštěstí jsme si všimli volného taxíku a dostali se tak do přístavu včas :)

Cesta po proudu utíkala docela rychle, protože bylo pořád co fotit :) I počasí nám docela přálo, takže jsme spokojeně dojeli do cíle - městečka Sankt Goar na levém břehu Rýna.

Městečko bylo jako mnoho jiných, ale my jsme vyrazili na kopec nad ním, kde se tyčí zřícenina hradu Rheinfels. Podle wikipedie se jednalo o největší opevněný hrad na prostředním toku Rýna, tj. mezi městy Bongen a Koblenz (pozn.: výlet do Koblenze na slavný Deutsches Eck jsme si udělali v lednu).

Rheinfels se mi moc líbil, protože je na něm zpřístupněno velké množství chodeb a chodbiček, ve kterých se v minulosti pohybovali obráznci hradu. Bohužel jsme neměli čas na to, abychom si prolezli všechno, protože nám brzy jela loď zpátky do Wiesbadenu. Můžete se ale pokochat alespoň fotkami z návštěvy zříceniny hradu Rheinfels :)

Zpáteční cesta trvala o hodinu a půl déle a byli jsme při ní dost mrtví, takže jsme už ani moc nefotili... Taky počasí se trochu pokazilo a občas spadlo pár kapek.

Středa

Na středu jsme naplánovali "pěší výlet ka kopec". Moc jsme nevěděli, co tam uvidíme, ale dostali jsme na ten výlet tip od jiných Erasmáků. Výlet na Taunus (německé pohoří) jsme zvolili z důvodu, že je blízko Frankfurtu, ze kterého pak večer pojedu zpátky do Prahy.

Ve Frakfurtu jsme přestoupili z vlaku (S-Bahn) do metra (U-Bahn). Z toho jsme vystoupili na konečné zastávce Oberursel-Hohemark, kam vlaková souprava nejela pod zemí, ale velký kus cesty mezi poli a lesy :)Adresa:

Kliknutím na mapku se otevře mapa s vyznačenou trasou našeho výletu :)

Když jsme vyšplhali na kopek Atkönig, vypadalo to tam jako někde u nás na horách, např. v Beskydech nebo Jeseníkách... a přitom je to jen cca 20 km od Frankfurtu :)

Pak jsme si to zamířili na zříceninu Königstein, ale ještě předtím jsme se zastavili na jiné (o něco menší) zřícenině se jménem Falkenstein. Zase se nám počasí dost vydařilo, takže se můžete podívat na fotky :)

Bylo supr se zas podívat do Německa, zkontrolovat, jak to chodí na Camp Pieri a hlavně si splnit, co jsme nestihli v minulém semestru - výlet lodí po Rýnu :)