Potřebujete při psaní článku nahrát více souborů současně a zdržuje vás, že je musíte vkládat po jednom? Existuje jednoduchá finta, která vám to usnadní :)


Okno pro výběr souboru, který chcete nahrát na signály.cz, neumožňuje hromadný výběr souborů pomocí kláves SHIFT (kliknutím na dva soubory při stisknutém SHIFTu se označí všechny soubory ležící mezi nimi) nebo CTRL (při stisknuté klávese CTRL lze postupným klikáním označit více souborů současně), místo toho můžete použít následující malý trik, jak se neuklikat ;)

Okno pro upload souborů

Po kliknutí na odkaz Nahrát soubor nebo obrázek se otevře okno Nahrát soubor. Dvojím poklepáním na název souboru se toto okno zavře a vybraný soubor se začne nahrávat. Abyste znovu otevřeli okno pro výběr souboru, nemusíte znovu klikat myší na Nahrát soubor nebo obrázek, ale stačí stisknout klávesu ENTER.

Znovu se otevře okno Nahrát soubor, kde dvojím kliknutím vyberete další soubor pro upload; okno se zavře, dalším stisknutím ENTERu je znovu otevřete, vyberete soubor a... tak dál a dál... :)

Touto fintou sice nevyberete více souborů současně, ale ušetříte zbytečné cestování myší mezi odkazem Nahrát soubor nebo obrázek a názvem dalšího souboru pro upload... :)