Minulý týden přijela do Wiesbadnu delegace z Brna... něco mi přivezli a taky si něco odvezli s sebou :)


radimek s Petrem naplánovali výpravu do Wiesbadenu docela narychlo - v sobotu padlo definitivum, že je mám ve středu večer čekat. No... vlastně proč ne? :)

Zkoušeli jsme ještě zjistit, jestli s nimi pojede někdo další, ale nakonec přijeli sami, protože nikdo tak rychle zareagovat nedokázal, nebo neměl čas. No a člověk, který stál za tímto nápadem od počátku, nakonec využil prázdninový prodloužený víkend k regeneraci.

Protože se za mnou kluci vydali autem, přivezli mi spoustu věcí, které jsem si doma objednal a které mi mamka se ségrou nachystaly - dokonce i spoustu věcí, které jsem si neobjednal ;)

Kluci dorazili ve středu večer po klidné cestě. Vybalili jsme trochu českých dobrot vč. slivovice, pozvali několik kamarádů z Camp Pieri a večer strávili v družném hovoru... :)

Čtvrtek

Ve čtvrtek dopoledne jsme vstali, uvařili si rovnou oběd a plni sil a odhodlání jsme odcestovali na prohlídku Frankfurtu. Předpověď slibovala polojasno, tak jsme doufali, že budeme mít štěstí, vydaří se počasí a budeme moci vyšplhat na Main Tower. To se nakonec příliš nevyplnilo, protože byl nad Frankfurtem nepříjemný opar, ale i tak jsme si prohlídku Frankfurtu dobře užili :)

První zastavení ve stylu německého Röhner Bratwurstu

Ve Frankfurtu jsme neodolali tomu, abychom ochutnali vyhlášené Německé bratwursty - byly výborné! Zkoušeli jsme ochutnat taky Apfelwein, ale ten nebyl moc dobrý. Tipnul bych si, že byl dokonce naředěný vodou...

Kavárna na rohu kousek od radnice s vynikající kávičkou :)

Prošli jsme si nejzajímavější části Frankfurtu včetně návštěvy katedrály sv. Bartoloměje a po setmění jsme se prošli po břehu Mohanu.

Noční pohled na frankfurtské mrakodrapy

Po návratu na Camp Pieri jsme povečeřeli a pak se připletli zrovna k retro party ve stylu let 80-tých - kde jinde, než v prádelně :)

Celý večer zde zněly klasické hity např. od Michaela Jacksona apod., avšak ani jedna od Michala Davida, což bylo fakt zvláštní...

Kluci se taky skamarádili např. s mým německým spolubydlícím (násl. foto uprostřed) či se Španělkou Ane (další foto)  :) Večer to byl věru zábavný...

Michal, Daniel alias Boris Becker, Timo, radimek a Petr na Retro party (zleva)

Petr, Ane a radimek na Retro party

Pátek

V pátek se (přes negativní předpověď počasí) udělalo jasno, takže jsme vyrazili na Neroberg. Cestu na Neroberg jsme absolvovali pěšky, přestože na kopec jezdí lanovka (tzv. Nerobergbahn). Krásné počasí umožňovalo pořizovat krásné podzimní fotky :)

O Wiesbadenu se říká, že je jedním z nejzelenějších měst v Německu, a skutečně - po celém městě je spousta a spousta stromů. V současné době ale město obléklo červeno-oranžovo-žlutavý podzimní kabát :)

Michal, radimek a Petr cestou na Neroberg

Amfiteátr na Nerobergu

Ruský pravoslavný kostel

Večer jsme pak ještě vyrazili na prohlídku nočního Wiesbadenu. Trochu mě překvapilo, že Marktkirche nebo budovy staré a nové radnice nejsou večer osvětleny. Zato budova kasina je osvětlena nádhreně! :)

Sobota

Kluci se rozhodli, že opustí Wiesbaden už v sobotu odpoledne, proto jsme neměli velké plány - vypravili jsme se do blízkého přístavu v Schiersteinu a prošli se po břehu Rýna a opět nám přálo počasí :)

Petr s radimkem u Rýna

Pak už nás čekal jen oběd a kluci se vydali na cestu domů.

S sebou si odvezli jistě zajímavé zážitky :)

 

Další fotky můžete vidět v mojí či radimkově fotogalerii, nebo si počíst na radimkově blogu :)